Rövid összefoglaló ami eddig történt, és ami történni fog.

2 megjegyzés



Májusban tartottunk alapgyakorlatok hétvégét, a meghívott tanítónk Porkoláb Péter volt,nagyszerű tanításai a gyakorlásra,buzdítottak, jó társaság, nagyszerű hangulat, sok sok nevetés, finom ennivalók amik jellemzik ezeket a hétvégéket.
Júniusban egy Cseh utazó tanító látogatott el hozzánk, Jan Matuska (Honza), mély tanításokat kaptunk tőle, amik inspiráltak a gyakorlásra, és a Buddha tanításainak a megértéséhez segített bennünket. Annyira jó hangulat volt, szinte felejthetetlen, sokan voltunk Szolnokról, Egerből, Gödöllőről jöttek hozzánk. Rengeteg kérdés válasz, sztorizgatás,nagyon jók ezek a hétvégék, jó együtt, sokat lehet tanulni.
Júliusban Becskén nagy kurzuson vettünk részt, Láma Ole látogatott el és tartott phowát.( tudatos meghalás) A kurzuson sokan voltunk, volt 40 fok, és 20 fok, egyik napról a másikra, volt szárasság és dagonya,. A meditációk, és a tanítások nagyszerűek voltak, mikor sok ember együtt gyakorol nagy ereje van és ez annyira jó. A kurzus végét hatalmas bulival zártuk, Gyöngyösről 9-en voltunk, kurzust építeni, meditálni, és kurzust bontani. Nagyon jó hangulat van mikor ilyen nagy kurzust építünk és bontunk.
2011.- ben a 17.-ik Karmapa, és Serab Gyalcen rinpocse látogat Becskére.
A nyáron 3-an voltunk Erdélyben  Zágoni elvonulási központba, ahol Láma Ole tartott három napos kurzust,ami nagyon jó volt, a táj gyönyörű, a helyiek pedig vendégszeretőek, persze itt sem maradt el a parti, és minden ami egy kurzussal jár.
még lehetne mesélni, mert rengeteg kurzus, sztupa avatás, kagyü futás, kerti partik gazdagították a nyarat.
Copyright © Gyöngyösi Buddhista Meditációs Központ