MARPA focikupa - Becske május 15

0 megjegyzés
Becskei foci kupa
Csapatjáték
Marpa házra felajánlás
Rengeteg jó fej barát
Fergeteges buli
Meditáció
Tanítás
Hideg
Sok eső
Sok sár
De annál jobb hangulat.
Jó együtt lenni, más városból érkező barátokkal, egy ügyért közösen focizni, gyöngyösről négyen vettünk részt, ketten nagyon jól fociztak ketten meg nagyon jól szurkoltak. 
Ezek a hétvégék igen összehozzák a kis csapatot, mert egy célért közösen dolgozunk együtt.

Alapgyakorlatok hétvége Szilágyi Robival április 9-11

0 megjegyzés
Péntek este kötetlen vacsi közben, Utazásra inspirálva címmel, és nagyszerű sztorizgatással inspirált Robi bennünket az utazásra. Próbálunk a tőlünk telhető legtöbbet menni, s mintha kicsi centrumunk frissebb lenne, az utazás során rengeteg információt és inspiráltságot tudunk megosztani egymással, ami arra inspirál bennünket, hogy még többet utazzunk, (húú mi lesz ebből?)
A szombati nap meditációval, finom kajákkal, (zsíros hurka kolbász hús nagy mennyiségben,süti több formában,igazi falusi hangulatú kaják ami finom volt és elég is), mert, hogy megint túlzottan jóllaktunk. A nap végén nagyszerű tanítás, tanítónk elmondta, hogy miért a legjobb befektetés a meditáció, (igen igen megint arra lettünk inspirálva, hogy meditáljunk.)egy nagyon jó hangulatú, esti beszélgetés, kicsi alvás, reggel álmosan ébredés, kevés reggeli, mert a hurka illata ,még kísért a vasárnapi napra is, …., szóval meditációk, tanítás Hogyan váljunk mások hasznára, címmel, persze, hogy ez is inspirált bennünket.
Délután nagyon vicces kis filmeket néztünk, és rengeteget röhögtünk. Utolsó mondatunkat is azzal fejezzük be, hogy inspiráció, ez ami előre visz bennünket.
Köszönjük Robi

Mantra gyűjtés

0 megjegyzés
A Karmapa kérése, hogy központonként 1 millió "OM MANI PEME HUNG" mantrát mondjanak el tanítványai. Láma Ole azt tanácsolta, hogy ezt az esti Guru Jóga ülések után tegyük meg meditációs központunkban.

Ezért  kedden és csütörtökön este
20 órától Szerető Szemek-meditációt tartunk a  Gyöngyösi Meditációs Központban.





Kedves Dharma Barátok!

Szeretném megköszönni mindenkinek közületek a sok csodálatos és figyelmes kívánságot és üdvözletet, amit az ez évi születésnapomra küldtetek. Mint mindenki, én is nagyra értékelem a barátok és a család törődő támogatását.
Nem sokkal ezelőtt, mint sokan tudjátok, egy katasztrófa hullám söpört végig a földön. A katasztrófák sok lénynek okoztak fájdalmat és szenvedést számtalan formában és módon. Ezért, ebben az évben, mindenkit közületek arra kérek, hogy erőfeszítéseiteket és figyelmeteket a gyakorlatra összpontosítsátok és tegyetek kívánságokat azokért a lényekért, akiknek ilyen szerencsétlen körülményekkel kellett szembe nézniük, ahelyett, hogy bármilyen erőfeszítést tennétek az ünnepségekbe és az engem köszöntő ünneplésekbe. Ez a legjobb felajánlás, amit kérhetek. Cserébe jó szándékkal csatlakozom hozzátok, azáltal, hogy én is ezt fogom tenni. Remélem és kívánom, egyúttal erősen bízom is benne, hogy a kedvezőtlen körülményektől szenvedő összes lényért tett kívánságaink valóra válnak, s a küzdelemtől való megkönnyebbülés és megszabadulás fognak felülkerekedni.
Jó kívánságaimmal,
Karmapa Trinli Táje Dordzse
Ui.: Ezt a bejegyzést a veszprémi Barátainktól vettük át. Köszönjük az ötletet.
Copyright © Gyöngyösi Buddhista Meditációs Központ